Δελτίο Τύπου

25 Ιουλίου 2018

 

 

H ACS δίπλα στους πληγέντες των πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΉ 31/7/18

Λόγω της συγκινητικής ανταπόκρισης του κόσμου, αλλά και σε συνέχεια ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής ότι αδυνατούν να δεχθούν άλλα δέματα στο Κέντρο Logistics λόγω πληρότητας του χώρου, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε αντίστοιχα ότι δεν μπορούν να προωθούνται πλέον άλλες αποστολές για τους πληγέντες των πυρκαγιών από τα Καταστήματα ACS.


Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους όλα τα Καταστήματα του Δικτύου ACS καθώς και όλους τους πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους πυρόπληκτους.

-----------------------------

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, η ACS, αποφάσισε  να προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες και αναλαμβάνει τη δωρεάν αποστολή συγκεκριμένων ειδών ανάγκης από τα καταστήματα ΑCS σε ολη την Κύπρο.

 

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 25/07/18 καλούμε τους πολίτες σε όλη την Κύπρο να συγκεντρώσουν συγκεκριμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να τα παραδίδουν στα καταστήματα της ACS παγκύπρια. Η ACS αναλαμβάνει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των ειδών και την παράδοση αυτών στο Κέντρο Logistics  (διαχείρισης) της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό τη διανομή τους στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Βάσει των αναγκών που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Αττικής για τα θύματα των πυρκαγιών, παρακάτω θα βρείτε τα απαιτούμενα είδη προς συγκέντρωση:

  1. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (Ξηρά Τροφή κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λ.π.)
  2. Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.
  3. Φάρμακα [γάζες/επιδέσμους, αλοιφές για εγκαύματα, κολλύρια για τα μάτια και φυσιολογικός ορός για τα μάτια, betadin, fucidin, betaisodona]
  4. Βρεφικό Γάλα, Πάνες

 

Προσοχή - Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού.

 

Σημείωση: Τα ανωτέρω είδη θα πρέπει να παραδίδονται στα καταστήματα ACS σε κλειστές συσκευασίες, εντός χαρτοκιβωτίων, και με την ένδειξη «Για τους πληγέντες των πυρκαγιών».